Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η ...θυσία του Άκη


“Η «θυσία» του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν μπορεί να διασώσει το σάπιο πολιτικό σύστημα” είναι ο τίτλος δελτίου τύπου της ΚΟΕ.
η εικόνα από το tzoumerkahotel.blogspot.com
Φοβάμαι, ότι βιάζονται πολύ οι σύντροφοι να προεξοφλούν την θυσία του Άκη. Από την εποχή της καταδίκης Τσοβόλα το 92 μέχρι σήμερα έχουμε δει να «θυσιάζονται», οι κουμπάροι στο σκάνδαλο την επιτροπής ανταγωνισμού, ο Γιοσάκης στο παραεκκλησιαστικό, αρκετοί δικαστικοί στο παραδικαστικό και πιο πρόσφατα έκανε Χριστούγεννα στην φυλακή ο ηγούμενος Εφραίμ.
Χωρίς να έχω πλήρη στοιχεία φοβάμαι, ότι ο συνολικός χρόνος φυλάκισης, όλων των υπαιτίων για δεκάδες σκάνδαλα δεν αγγίζει την πενταετία, λιγότερο δηλαδή από ένα συστηματικό κλεφτρόνι.
Εάν κάποιος επικαλεστεί τον απαράδεκτο νόμο περί ευθύνης υπουργών και την βουλευτική ασυλία, θα πρέπει να σκεφτεί, ότι ούτε τα μη πολιτικά πρόσωπα, που ενεπλάκησαν στα παραπάνω σκάνδαλα τιμωρήθηκαν τελικά. Και αφού δεν τιμωρήθηκαν δεν εξέθεσαν ούτε τους πολιτικούς τους προϊστάμενους. Με το υπάρχον σύνταγμα, που εμποδίζει την φυλάκιση υπουργών, θα μου αρκούσε τουλάχιστον ο πολιτικός τους «θάνατος». Δυστυχώς, δεν αποφεύγουν μόνο την φυλάκιση, αλλά εξακολουθούν να ζητούν την ψήφο μας, εμφανιζόμενοι και ως θύματα πλεκτάνης.
Λέτε ο Άκης να αποτελέσει εξαίρεση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου