Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΓΛΩΣΣΑ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΤΑ ΑΛΗΘΗ ΛΕΓΕΙ


Η άλλη πλευρά της πλατείας
Τα λεκτικά ατοπήματα του κυρίου Μητσοτάκη εκτός από γέλια στο κοινοβούλιο, προκαλούν και ανατριχίλα για τις προθέσεις του προέδρου της ΝΔ!
Την Παρασκευή 3/11/17, κατά την ώρα του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε  ότι …δεν κατανοεί την φράση κειμένου του Ρουβίκωνα «η αντικατάσταση του κράτους από ομοσπονδία  αυτοδιευθυνόμενων κοινοτήτων βάσης». Ως φοιτητής του Χάρβαρντ, δεν διάβασε ποτέ φυλλάδιο αναρχικής οργάνωσης; Βαυκαλίζεται την πάταξη των αναρχικών στα Εξάρχεια, όντας ανίκανος να κατανοήσει το ιδεολογικό υπόβαθρο του αναρχισμού;

Δυστυχώς σε αυτό το σημείο τελειώνει η γελοιότητα και αρχίζει η ανατριχίλα. Ανατριχίλα που έγινε δραματικά επίκαιρη μετά την εγκληματική επίθεση σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ
Είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι … «στις ευνομούμενες πολιτείες η βία είναι μονοπώλιο του κράτους». Φαίνεται ότι στο Χάρβαρντ δεν διδάχθηκε τον θεμελιώδη διαχωρισμό της έννομης βίας, ως εξαίρεση για πάταξη της εγκληματικότητας, και της κρατικής βίας ως κανόνα, της θεμελιώδους δηλαδή διαφοράς ανάμεσα στην δημοκρατία και στις διάφορες χούντες. Αδυνατεί να κατανοήσει ότι, εάν η έννομη βία  ξεφύγει από τα όρια της εξαίρεσης, αναπαράγει τον διαχωρισμό της κοινωνίας σε νομοταγείς και απόβλητους και δημιουργεί γκέτο, όπου κυβερνάει το οργανωμένο έγκλημα.

Αφού λοιπόν είναι ανίκανος να ξεχωρίσει την βία από την «έννομη βία ως εξαίρεση», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι στο παρελθόν «είχε χαρακτηρίσει τα ΜΑΤ, παρακρατικές συμμορίες».
Θα θυμίσω στον κ. Μητσοτάκη την φράση του αείμνηστου Ευάγγελου Αβέρωφ για τα χουντικά σταγονίδια στο στράτευμα. Τότε λοιπόν, που οι πολιτικοί είχαν την γενναιότητα να παραδέχονται το πρόβλημα και να το αντιμετωπίζουν, ο αδιαμφισβήτητα δεξιός Αβέρωφ είχε αναγνωρίσει την ύπαρξη παρακράτους, χωρίς να ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό Στρατό, αφού ο σεβασμός στον Στρατό και την ηρωική ιστορία του δεν συνεπάγεται και σεβασμό σε ένστολους πραξικοπηματίες.
Θα ρωτήσω λοιπόν τον κ. Μητσοτάκη, μη προσδοκώντας απάντηση, πώς αποκαλεί:

·         Τους άνδρες των ΜΑΤ, που δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Κύπριο Ιάκωβο Κουμή και με άγριο ξυλοδαρμό την άτυχη Σταματίνα Κανελλοπούλου, που καμία σχέση δεν είχαν με τα επεισόδια, στην πορεία του Πολυτεχνείου το 1980.
Ο Κουμής και η Κανελλοπούλου
νεκροί
·         Το άριστο σκοπευτή Μελίστα, που πυροβόλησε πισώπλατα στο κρανίο τον 15χρονο  Μιχάλη Καλτεζά με την ελεγχόμενη δικαιολογία, ότι προηγουμένως είχε πετάξει μολότωφ και έτρεχε να φύγει.
·         Το συστηματικό  ξυλοφόρτωμα κάθε ειρηνικής πορείας
και την άκριτη ρίψη δακρυγόνων, με το άλλοθι ότι σε κάποιο σημείο της Αθήνας κάποιοι κουκουλοφόροι πέταξαν μολότωφ.
·         Τους άνδρες των ΜΑΤ, που σε φωτογραφίες, συναγελάζονται ειρηνικά με κουκουλοφόρους στα στενά γύρω από τις πορείες.

Εγώ λοιπόν τολμώ κύριε Μητσοτάκη να αποκαλώ όλη αυτή την ατιμώρητη και ατελέσφορη βία «παρακρατική συμπεριφορά» και τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς «παρακράτος». Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι αυτός ο αυταρχισμός δεν είχε στόχο τους εγκληματίες, αλλά την φίμωση της αντίθετης άποψης: Μόνο 144 συλλήψεις είχατε σε 1605 προσαγωγές κατά την περίοδο Σαμαρά-Βενιζέλου, ενώ επί της τωρινής κυβέρνησης έγιναν μόνο 203 προσαγωγές που οδήγησαν σε 185 συλλήψεις. Οι δεκαπλάσιες προσαγωγές αποδεικνύουν ότι δεν σας απασχολεί η πάταξη της εγκληματικότητας, αλλά η ανάλωση της ΕΛΑΣ σε εκφοβιστικό κυνηγητό!
Προχθές λοιπόν στην Βουλή αποδείξατε κύριε Μητσοτάκη την αδυναμία σας, να  ξεχωρίσετε την έννομη από την μισαλλόδοξη βία, και τις θεωρείτε … «μονοπώλιο του κράτους».
Και για να μην μείνει καμία αμφιβολία,  ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε την ιδεολογική του άποψη, αποκαλύπτοντας …το «έγκλημα» του πρωθυπουργού: «...Από την άλλη μεριά της πλατείας ήσασταν, όλοι σας ή οι πιο πολλοί από σας. Εσείς υπονομεύατε τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση». Δηλαδή κατά τον κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες που ήταν στην ...άλλη πλευρά της πλατείας είναι παράδειγμα  ανομίας, όσο ο Ρουβίκωνας, και οι ποινικοί εγκληματίες. Oι εγκληματικές σφαίρες σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, που πράγματικ απειλούν την δημοκρατία, εξομοιώνονται με το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά, επειδή και μόνο η παρουσία τους ...στην άλλη πλευρά της πλατείας δήθεν υπονόμευε την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.. Για τον κ.
Ο δικαστής Dredd σε grafiti στο
μορφωτικό κέντρο Trotz Allem 
Μητσοτάκη οι σφαίρες και οι διαδηλώσεις είναι ένα και το αυτό! Μάλιστα αποκτήσαμε και …“δικαστές
Dredd”: Κατά την ιδεολογία του κ. Μητσοτάκη η κρατική βία δεν περιλαμβάνει την χρονοβόρα διαδικασία της σύλληψης του παραβάτη, το δικαίωμα του στην απολογία και σε δημόσια δίκη, αλλά οι διαδηλωτές ξυλοφορτώνονται ή ακόμα και εκτελούνται επί τόπου, επειδή διέπραξαν το έγκλημα να …βρίσκονται στην άλλη πλευρά της πλατείας!!
Για να μην μιλάμε μάλιστα αόριστα, σας δηλώνω πολύ περήφανος που συμμετείχα στο σύνολο σχεδόν αυτών των κινητοποιήσεων, ενάντια στο πελατειακό σας κράτος. Σας δηλώνω επίσης ότι, ως ειρηνιστής οικολόγος, δεν έχω αγγίξει ούτε τριχίτσα από τους άνδρες της ΕΛΑΣ, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πω και το αντίστροφο! Από σύμπτωση δε, δεν βρίσκομαι στην θέση της Κανελλοπούλου, που δολοφονήθηκε λίγα μέτρα μακριά μου! Βλέπετε κύριε Μητσοτάκη εγώ δεν είμαι οπαδός της μη βίας …à la carte. Η ειρηνική διαδήλωση και η δημόσια διαμαρτυρία, όχι μόνο δεν υπονομεύουν κυβερνήσεις, αλλά είναι αναγκαίο και αναπόσπαστο κομμάτι της δημοκρατίας.
Θα πρέπει να αντιληφθούμε κ. Μητσοτάκη ότι η δημοκρατία παγκοσμίως βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή: Οι σφαίρες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ακόμα πιο τραγικά γεγονότα, όπως οι δολοφονίες αθώων με φορτηγά ή τσεκούρια, δεν επιτρέπουν τυχοδιωκτισμό και καιροσκοπισμό! Αλίμονο εάν με άλλοθι την …πάταξη της ανομίας διολισθήσουμε στον εκφασισμό και παραλληλίσουμε κάθε κοινωνική διαμαρτυρία με κουμπουροφόρους και εγκληματίες.

Από εσάς όμως, που λανθάνοντας η γλώσσα σας τα αληθή λέγει, και στην ίδια ακριβώς ομιλία «καταδικάζετε την βία από όπου και εάν  προέρχεται», ενώ λίγο πριν εκθειάζατε την κρατική βία, οι πολίτες ξέρουν τι θα περιμένουν, εάν, ο μη γένοιτο, βρεθείτε ξανά στην εξουσία παρέα με τους κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη. Θα επαναλάβετε τις παρακρατικές συμπεριφορές μιας μισαλλόδοξης εξουσίας, που δεν νιώθει καμία ανάγκη να συνομιλεί με διαμαρτυρόμενους πολίτες και το μόνο που γνωρίζει είναι να  νομιμοποιεί το ξυλοφόρτωμα τους για να πάψουν να διαμαρτύρονται.

Οι φωτογραφίες είναι διαδοχικά από την common wikipedia, το AlphaVita, το μοφωτικό κέντρο Trotz Allem στο Witten της Γερμανίας και το it-wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου