Τρίτη 13 Απριλίου 2021

ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ


 Την ώρα που ο κορωνοϊός καλπάζει, η κυβέρνηση, και τα μιντιακά λιβανιστήρια της, εξακολουθούν να αναπαράγουν το μύθευμα ότι «τα πάμε μια χαρά», με την μικρή υποσημείωση «καλύτερα από άλλες χώρες» μόνο που αυτές οι χώρες είναι όλο και λιγότερες.

Οι τραγικές αστοχίες της κυβερνητικής πολιτικής είναι συγκεκριμένες και δεν μπορούν πλέον να εξωραϊστούν:

  • Το καλοκαίρι του 2020, μετέτρεψε την χώρα σε εστία κορωνοϊού, όπως αναφέρουν βρετανικές έρευνες, αφού δεν επέβαλε τεστ στους ξένους επισκέπτες.
  • Δεν εξασφάλισε λεωφορεία και οδηγούς, ώστε να μην επικρατεί δολοφονικός συνωστισμός.
  • Δεν εξασφάλισε έκτατους εκπαιδευτικούς και αίθουσες, ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία.
  • Δεν επέβαλε υποχρεωτικά δωρεάν τεστ στο περιβάλλον του κάθε νέου κρούσματος, ώστε να σταματήσει η διασπορά του ιού.
  • Δεν άνοιξε το συνοικιακό λιανεμπόριο, ανάσα για τον εμποράκο, αλλά και για τον πολίτη για να πάει με τα πόδια να αγοράσει παπούτσια, μία λάμπα ή ένα λαστιχάκι για το καζανάκι του που τρέχει.

Σπασμωδικές και αντικρουόμενες ανακοινώσεις και απαγορεύσεις διέλυσαν την εμπιστοσύνη του κόσμου στην πολιτεία.

Αποτέλεσμα: Βλέπουμε καθημερινά δύο Ελλάδες:

Η μία, εγκλωβισμένη μπροστά στο χαζοκούτι, βρίσκεται στα όρια της κατάθλιψης ή τα έχει ήδη ξεπεράσει. Ξέρει ότι τα κυβερνητικά χαρτζιλίκια  θα λήξουν, όταν λήξει η πανδημία, ότι πολλές


δουλειές έχουν ήδη χαθεί και η κρυφή ανεργία θα φανερωθεί δραματικά. Αποδέχεται μοιρολατρικά τις «άριστες» Μπακογιάννη, που ανεξαρτήτως απαγορεύσεων κανείς δεν τις εμποδίζει να  ...πάνε στο χωριό τους.

Η δεύτερη ξυλοφορτώνεται στην Νέα Σμύρνη. Ευτυχώς αντιδρά πολύ σπάνια με άσκοπη βία. Οργίζεται με την κοροϊδία της κ. Κεραμέως, ότι δεν αξίζει να εισαχθεί σε ΑΕΙ αλλά, εάν πληρώσει, εξασφαλίζει «εφάμιλλο» πτυχίο από ιδιωτικό ΙΕΚ. Τα ιδιωτικά ΙΕΚ δεν έχουν βάσεις εισαγωγείς, ούτε διαγραφές σε ν+2 χρόνια. Σύμφωνα με την νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία, οι ίδιοι


νέοι που, εάν εισάγονταν σε δημόσιο ΑΕΙ θα …«έριχναν το επίπεδο σπουδών», στα ιδιωτικά ΙΕΚ μετατρέπονται σε φωστήρες και δικαιούνται εφάμιλλα πτυχία! Και οι αιώνιοι φοιτητές είναι καλόδεχτοι, όσο πληρώνουν δίδακτρα στους εμπόρους της εκπαίδευσης.

Σε αρκετούς οι δύο Ελλάδες συγκρούονται μέσα μας. Η συνωμοσιολογία ότι ο εφιάλτης οφείλεται σε πλεκτάνη, συνυπάρχει με την αποδοχή του ξέγνοιαστου κ. Μητσοτάκη και του προκλητικού κ. Γεωργιάδη. Ίδιοι άνθρωποι καταγγέλλουν τη συνωμοσία των εμβολιασμών και τις εταιρίες που δεν στέλνουν αρκετά εμβόλια!

Η κυβέρνηση του «λέω-ξελέω» διχάζει την κοινωνία, αλλά διχάζει και τις συνειδήσεις μας.

Το χειρότερο: Μεγάλη μερίδα πολιτών καταφεύγει σε  ατομική ανυπακοή: Χιλιάδες πολίτες


συνωστίστηκαν σε παραλίες και πάρκα, χωρίς αποστάσεις ασφαλείας, με μία μάσκα στο πηγούνι. Οι ίδιοι πολίτες, που εμπιστεύονται τον Μητσοτάκη (αν πιστέψουμε όσους λιβανίζουν την κυβέρνηση), την ίδια στιγμή τον γράφουν στα παλιά τους παπούτσια. Παριστάνουν ότι πάνε σε κομμωτήριο ή σε γιατρό και πάνε σε βεγγέρες.

Η κυβέρνηση παριστάνει ότι παίρνει μέτρα και οι πολίτες παριστάνουν ότι τα τηρούν.

Ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται και σίγουρα δεν πείθει ο καπετάνιος, που φορτώνει τις ευθύνες στους επιβάτες του.

Υπάρχει και  μία τρίτη Ελλάδα, που δεν επενδύει στον διχασμό, αλλά στην κοινωνική συνοχή και τον γόνιμο διάλογο. Που επικροτεί τις καλές πρακτικές. Που δεν αρκείται στην καταγγελία, αλλά προτείνει εναλλακτικές λύσεις. Δεν ισχυρίζομαι ότι η σοβαρότητα είναι προνόμιο των Οικολόγων Πράσινων. Έντιμες και σοβαρές φωνές υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Μάχες όπως αυτή ενάντια στον κορωνοϊό δεν χωράνε κομματικές ταυτότητες.

Η σοβαρή Ελλάδα μπορεί να βγει στο προσκήνιο, γιατί είναι πλειοψηφία, ακόμα και εάν την αγνοούν οι καναλάρχες, και θα δώσει λύσεις, όταν οι «σωτήρες» το σκάσουν ξανά σαν λαγοί.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Kontra News στις 11/4/2021

https://kontranews.gr/POLITIKI/Kybernitikos-aytismos-kai-koinoniki-anypakoi

Οι φωτογραφίες είναι από το Common.Wikipedia.org και το Pixabay

1 σχόλιο:

  1. Ο αυτισμός κύριε Τσιτόνη ίναι μια αναπηρία!
    Δεν είναι έκφραση χλευασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή