Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Συνέντευξη με τον Γιάννη Τσιρώνη: Τα μνημόνια οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή

Η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους είναι πλέον επίσημη και οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν με 22 υποψήφιους στις εκλογές της 25ης Γενάρη στους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Το left.gr και ο Άγγελος Καλοδούκας είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Γιάννη Τσιρώνη, συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε μη εκλόγιμη θέση.

Η επιλογή των Οικολόγων Πράσινων (αλλά και του ίδιου του Γιάννη Τσιρώνη) ο συντονιστής τους να μην είναι σε εκλόγιμη θέση υπογραμμίζει ότι η συνεργασία δεν γίνεται στη βάση εκλογικών σκοπιμοτήτων και μαγειρεμάτων αλλά στη βάση αρχών.

Όπως μας λέει ο Γιάννης Τσιρώνης:

«Αυτές οι εκλογές είναι η ευκαιρία για να βγάλουμε τη χώρα από την κατηφόρα και να οδηγήσουν στην  έξοδο από την κρίση. Ο ΣΥΡΙΖΑ με συνέπεια, που την έχουμε δει στα κινήματα και τους αγώνες, ήταν μια δύναμη που αταλάντευτα προστάτευε τον άνθρωπο, τη φύση, προστάτευε τα δημόσια αγαθά. Γι' αυτό και εμείς οι Οικολόγοι Πράσινοι συνεργαζόμαστε χρόνια μαζί του. Νομίζω ότι είναι η ευκαιρία, εμείς οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξουμε για να βγει η χώρα από αυτή την κρίση».

Με τον Γιάννη Τσιρώνη συζητάμε κατά πόσο μια πολιτική που να σέβεται το περιβάλλον είναι συμβατή με την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας:

«Ασφαλώς! Οι Γερμανοί Πράσινοι και γενικά οι Ευρωπαίοι Πράσινοι, όπου κυβερνήσανε, οι θέσεις εργασίας που προσέφερε η περιβαντολλογική πολιτική ξεπέρασε κατά πολύ τις θέσεις εργασίας που προσφέρανε άλλες παραδοσιακές δραστηριότητες».

Όσον αφορά τις θέσεις των Ευρωπαίων Πράσινων για την Ελλάδα ο Γιάννης Τσιρώνης υπογραμμίζει:

«Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα έχει τονίσει ότι πρέπει να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα. Η αλλαγή αυτή έχει τρεις πυλώνες: πρώτον πρέπει να σταματήσει η λιτότητα, δεύτερον πρέπει να γίνει αναδιαπραγμάτευση του χρέους και τρίτον πρέπει να υπάρξει μια «πράσινη οικονομία». Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι με μια κυβέρνηση που θα θελήσει να δεσμευθεί σε τέτοια ζητήματα, θα είναι εδώ για να βοηθήσουν με την τεχνογνωσία τους, με την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους σε άλλες κυβερνήσεις. Το Ευρωπαϊκό Πράσινο κόμμα θα είναι εδώ να βοηθήσει την Ελλάδα, γιατί στάθηκε αλληλέγγυο από την  πρώτη στιγμή της κρίσης στους Έλληνες».

2 σχόλια:

  1. με τον αειμνηστο γιατρο Τσιρωνη Β. ειστε συγγενης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρα από τον μεγάλο σεβασμό που τρέφω για τον γιατρό της Μακρονήσου και εξαιρετικά έντιμο άνθρωπο, δεν έχω συγγένεια αίματος.

      Διαγραφή