Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Οργή για τον άδικο πόλεμο! Υπάρχει όμως "δίκαιος" πόλεμος;

 

Αυτές τις μέρες θυμήθηκα τον μοτοσικλετιστή, που αδικοσκοτώθηκε, από αυτοκίνητο της Μπακογιάννη. Η επιβεβλημένη τιμωρία των υπαιτίων δεν θα τον φέρει πίσω. Για όσους οδηγούμε μηχανή, ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΜΕΡΙΜΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ, παρά η καταδίκη του υπαίτιου!

Γιατί το νεκρό παλικάρι, θυμίζει την τραγωδία των Ουκρανών;

 Η δυτική προπαγάνδα, κάνει σημαία την αυτονόητη απόλυτη
ευθύνη του Πούτιν, που κατασφάζει έναν λαό για να «προστατεύσει» τη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας.
Πράγματι ο πόλεμος του Πούτιν είναι μία άθλια, δειλή ενέργεια, γιατί η Ουκρανία δεν αποτελούσε απειλή για τη Ρωσία! Απλά πληρώνει τις συνέπειες του επεκτατισμού των ΗΠΑ, με τις οποίες ο Πούτιν δεν τολμά να συγκρουστεί.

Προσωπικά εξεγείρομαι από τα «αυτονόητα» της δυτικής προπαγάνδας. Όχι επειδή η ευθύνη του Πούτιν δεν είναι απόλυτη.

Εξεγείρομαι επειδή:

  • Η Δύση καταδικάζει τον αναθεωρητισμό, στην Ουκρανία, αλλά όχι στην Κύπρο ή τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
  • Καταγγέλλουν εγκλήματα πολέμου οι σφαγείς περίπου ενός εκατομμυρίου αμάχων στο Ιράκ!

  • Ζητάνε καταδίκη από το Ποινικό Δικαστηρίο της Χάγης, όσοι αρνούνται την δικαιοδοσία του Δικαστηρίου για τους Αμερικανούς, που σκότωσαν αμάχους στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, ή αλλού.
  • Μιλάνε για «άδικο» πόλεμο, τα γεράκια των «προληπτικών πολέμων».

Εξ ίσου απαράδεκτα, η ρωσική προπαγάνδα μνημονεύει  εγκλήματα των ΗΠΑ, για να «αθωώσει» τον Πούτιν, λες και οι νεκροί Ουκρανοί, «ισοφαρίζουν» τους νεκρούς Παλαιστίνιους ή Ιρακινούς. Προγενέστερα εγκλήματα δεν αποτελούν άλλοθι για τα σημερινά του Πούτιν!

Ωστόσο οι εκατέρωθεν καταδίκες δεν προσφέρουν τίποτα στα θύματα των πολέμων. Δεν έσωσαν κανένα θύμα στη Ρουάντα, στην Κύπρο, στην Παλαιστίνη ή το Ιράκ!

 Η μόνη πολιτική που σώζει τους λαούς είναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ, που εμείς οι Οικολόγοι Πράσινοι υπηρετούμε με συνέπεια.

Τα παραδείγματα πολλά:

  • Το χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο, άνοιξε την πόρτα στον Αττίλα! Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει στον Μακάριο: «Τους Τουρκοκύπριους και τα μάτια σου!!!» Ήξερε ότι η ευημερία των Τουρκοκυπρίων είναι η καλύτερη ασπίδα αποτροπής της τουρκικής επιθετικότητας!  Η βέλτιστη πολιτική θα ήταν να μην δοθεί ποτέ ευκαιρία στον Αττίλα να εισβάλει! Καμία εκ των υστέρων πολιτική δεν μπορεί να επαναφέρει την Μεγαλόνησο στην κατάσταση που θα ήταν εάν είχε αποτρεπεί ο πόλεμος! Οι καταδίκες της τουρκικής εισβολής από τον ΟΗΕ, δεν επανένωσαν τη μεγαλόνησο. Ο εισβολέας όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε αλλά παραμένει ρυθμιστής!
  • Η αυτοκαταστροφική πολιτική του «χρήσιμου ηλίθιου» Ζελένσκι: Αντί της ουδετερότητας, επέλεξε μία φιλοαμερικανική πολιτική, με διακρίσεις σε βάρος των ρωσόφωνων μειονοτήτων. Αφού ο πόλεμος δεν απετράπη, ποια εκδοχή φανταζόμαστε καλύτερη για τον ουκρανικό λαό; Στην πιο αισιόδοξη έκβαση, ο Πούτιν θα ματώσει τόσο, που δεν θα απειλεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Πόσο όμως ουκρανικό αίμα θα χυθεί, μέχρι τότε; Και πόσο περισσότερο θα χυθεί για να ανακτηθούν (εάν ανακτηθούν) χαμένα εδάφη;

Η Ουκρανία ούτε απείλησε, ούτε διεκδίκησε τίποτα από τους γείτονες της. Απλά βρέθηκε στα όρια επιρροής των υπερδυνάμεων. Ούτε συμφέρον, ούτε ενδεχόμενο όφελος θα είχε η Ουκρανία από μία ενδεχόμενη επικράτηση κάποιας υπερδύναμης σε βάρος της άλλης. Γιατί λοιπόν επέλεξε στρατόπεδο;

Θυμίζει λοιπόν ο Ζελένσκι θύμα τροχαίου, που μπορούσε να αποφύγει την σύγκρουση, αλλά δεν το έπραξε. 

Ούτε η καταδίκη του Πούτιν, ούτε η τιμωρία της Ρωσίας θα αποκαταστήσουν την σακατεμένη χώρα του!

Ακόμα και η ολοκληρωτική ήττα της Ρωσίας, εκδοχή απίθανη, ούτε θα φέρει πίσω νεκρούς, ούτε θα κλείσει τις πληγές. 

 Οι Οικολόγοι Πράσινοι, προτιμούμε την αποτροπή του πολέμου αντί για μια ειρήνη μετά από αιματοχυσία ή μια ισορροπία του τρόμου. Αγωνιζόμαστε για:

  • Διάλυση του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μία επιθετική μηχανή που δεν αποτρέπει πολέμους, αλλά αντίθετα προκαλεί. Την επέκταση του πληρώνει η Ουκρανία, αλλά ούτε από την «σύμμαχο» Τουρκία δεν μας προστατεύει.
  • Έναν ευέλικτο ευρωστρατό στα πρότυπα της Ελβετίας, που δεν υπηρετεί σφαίρες επιρροής αλλά θα είναι δύναμη αποτροπής. Έτσι θα μειωθούν δραστικά οι εξοπλισμοί.
  • Καθημερινές πολιτικές καλής γειτονίας με τον τουρκικό λαό, ώστε να καταρρεύσει το μύθευμα Ερντογάν και να συνειδητοποιήσουν οι Τούρκοι ότι για τα προβλήματα τους δεν φταίνε οι γείτονες τους, αλλά ο ηγέτης τους. 

Για τους λαούς ο πιο νικηφόρος πόλεμος είναι αυτός που καταφέραμε να αποτρέψουμε!


Φωτογραφίες

1η Wikipedia commons Martin Vorel Μνημείο παιδιών θυμάτων πολέμου στο Lidice

2η Creative commons Αντιπολεμικές εκδηλώσεις Ρώσων διασποράς

3η  En-Wikipedia.com Η καμμένη Kim στη διάσημη φωτογραφία του Nick Ut

4η Η διάσημη δημιουργία του Νίκου Δήμου την μέρα που ξεκίνησε ο Αττίλας ΙΙ

5η  Απο ουγγρική κυβέρνηση. Ο Βολιμίρ Ζελένσκι επισκέπτεται τραυματίες


Στην αρχική του μορφή δημοσιεύτηκε στην Kontra News την Κυριακή 27 Ιουνίου 2022

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου